Пълнени картофи с броколи и сирена

Необходими продукти:
- 4 големи картофа
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 60 грама сирене крема, омекотено
- 170 грама броколи, нарязано на розички и задушено
- 1 чаена чаша сирене Чедър, настъргано
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 8 филийки бекон, нарязан на кубчета и запечен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Измийте старателно картофите и надупчете цялата им повърхност с вилица.
- Намажете кората им със зехтин и печете в продължение на 50-60 минути или докато омекнат.
- Разрежете ги надлъжно наполовина и внимателно издълбайте вътрешността. Прехвърлете я в средно голяма купа.
- Добавете заквасената сметана и крема сиренето и намачкайте с вилица.
- Прибавете задушеното броколи, 1/2 от сиренето Чедър, зеления лук и бекона. Разбъркайте добре.
- Разпределете сместа в картофените лодки и ги поръсете с останалото сирене.
- Печете в продължение на 15-20 минути.
- Поднесете пълнените картофи топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: goodlifeeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
- Печени картофи с плънка от сметана с чесън и подправки
- Печени картофи с грах и моцарела
- Картофи с риба тон и сладка царевица
- Пълнени картофи с домати и кашкавал
- Пълнени сладки картофи с говеждо месо и доматена салца
Коментари към Пълнени картофи с броколи и сирена