Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
Необходими продукти:
- 10 неголеми домата
- 70 грама шунка (може да използвате сварено месо по избор или колбас)
- 1 яйце
- 50 грама кашкавал
- пресен босилек
- 100 грама хляб
- скилидка чесън
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, отрежете "капачетата" им, месестата вътрешност издълбайте с лъжичка, а получените чашки подредете в огнеупорен съд.
Шунката (или месния продукт, който сте избрали) нарежете на малки кубчета, които разпределете в ядливите съдове.
Изцедете сока от отделената месеста част на доматите. Останалото смелете в блендер заедно с босилекови листенца на вкус и скилидката чесън. Подправете, добавете яйцето и отново разбийте. Разпределете сместа в купичките върху шунката.
Хляба (не използвайте кората) смелете в блендер, трохите смесете с настъргания кашкавал и покрийте плънката с комбинацията.
Изпечете предястието за около половин час в предварително нагорещена фурна. То е много вкусно, без значение дали ще си го хапнете веднага, или ще го сервирате студено.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Пълнени домати с яйце
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с гъби, хляб, кашкавал и яйце
- Предястие от домати с плънка от риба тон, майонеза и маслини
- Печени домати с кайма и кашкавал
- Пълнени домати с боб и риба тон
Коментари към Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие