Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие

Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие

Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие - изображение

Необходими продукти:

  • 10 неголеми домата
  • 70 грама шунка (може да използвате сварено месо по избор или колбас)
  • 1 яйце
  • 50 грама кашкавал
  • пресен босилек
  • 100 грама хляб
  • скилидка чесън
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Измийте доматите, отрежете "капачетата" им, месестата вътрешност издълбайте с лъжичка, а получените чашки подредете в огнеупорен съд.

Шунката (или месния продукт, който сте избрали) нарежете на малки кубчета, които разпределете в ядливите съдове.

Изцедете сока от отделената месеста част на доматите. Останалото смелете в блендер заедно с босилекови листенца на вкус и скилидката чесън. Подправете, добавете яйцето и отново разбийте. Разпределете сместа в купичките върху шунката.

Хляба (не използвайте кората) смелете в блендер, трохите смесете с настъргания кашкавал и покрийте плънката с комбинацията.

Изпечете предястието за около половин час в предварително нагорещена фурна. То е много вкусно, без значение дали ще си го хапнете веднага, или ще го сервирате студено.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиДиетиБотаникаХранене при...