Доматени хармоники с пилешко, шунка и лук
Необходими продукти:
12 средни твърди домата
4 чаени чаши сварено нарязано пилешко месо
200 грама нарязана на малки кубчета шунка
2-3 супени лъжици нарязан стар лук (може да използвате и зелен)
8-9 супени лъжици зехтин
4-5 супени лъжици винен или ябълков оцет
4 сварени яйца, нарязани на ситно
5 чаени лъжици горчица
1 чаена чаша майонеза
Начин на приготвяне:
В подходяща купа смесете нарязаните пилешко, шунка, лук, налейте зехтина и оцета.
Разбъркайте и покрийте съда с найлоново фолио, приберете в хладилника за няколко часа (между 1 и 4 часа).
Когато извадите сместа, към нея прибавете яйцата, горчицата и майонезата. Разбъркайте.
Измийте доматите, обърнете ги с дръжката надолу и направете 4-5 разреза през известно разстояние, без да разрязвате до долу.
"Разтворете" самите резени и подсолете.
Напълнете хармониката с получената смес и предястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
Коментари към Доматени хармоники с пилешко, шунка и лук