Печени домати с яйца и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 големи твърди домата
- 4 яйца
- 2 скилидки чесън
- мащерка, орегано или друга подправка по избор
- зехтин
- лют червен пипер на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, отрежете горната им част и внимателно премахнете вътрешността, като се стараете да не повредите стените. Сложете сол и ги обърнете обратно, за да се отцеди излишната течност. След това намажете "чашките" със зехтин (или олио), поръсете с мащерка, орегано, червен пипер и/или други подправки, които предпочитате. Сложете и по мъничко чесън (нарязан или намачкан). Подредете доматите в тава и във всеки чукнете по 1 яйце, като внимавате жълтъците да останат цели. Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 7 - 10 минути. 3 - 4 минути, преди да извадите, поръсете с кашкавала и върнете във фурната.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Домати с яйчена плънка и горчица
Коментари към Печени домати с яйца и кашкавал