Пълнени домати с леща и доматен сос

Предлагаме ви едно бързо постно ястие, което може да приготвите ако не консумирате никакви животински продукти по една или друга причина. Пълнените зеленчуци винаги са добър избор, в себе си комбинират няколко вкуса, приготвят се бързо и изглеждат много добре, когато се сервират.
Необходими продукти:
- 4 големи домата
- 1/2 чаена лъжица сол
- 3 скилидки чесън, намачкани
- 1 чаена лъжица сушена мащерка
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжица нарязан на ситно магданоз
- 100 грама сварена червена леща
- 2/3 чаена чаша доматен сок
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на доматите, а вътрешността издълбайте и нарежете на ситно.
Сложете в купа нарязаните домати, добавете всички останали продукти, с изключение на доматения сок и разбъркайте добре.
Напълнете доматите със сместа и ги подредете в тава. Около тях изсипете доматения сок. Отгоре сложете капачетата на доматите и ги запечете за 25-30 минути на 200 градуса.
Източник:
sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Домати с яйчена плънка и горчица
Коментари към Пълнени домати с леща и доматен сос