Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал

Необходими продукти:
- 1/2 средно голяма зелка
- 500 грама кайма
- 1 глава лук
- 5 супени лъжици заквасена сметана
- 2 супени лъжици сол
- подправка за кайма или други подходящи
- 200 грама кашкавал
- 7 средно големи домата (може и повече, точният брой зависи от размера им)
- 1 супена лъжица олио за подмазване на формата
Начин на приготвяне:
Запържете каймата за 5 минути, прибавете лука, гответе още 5 минути и тогава изсипете накълцаното зеле при останалите продукти. Подправете и задушете сместа за 15 минути (до готовност).
Доматите превърнете в кошнички, като за целта първо отрежете горната им част, а след това издълбайте вътрешността им, използвайки чаена лъжица. Подредете ги в подготвената тава и сложете по малко от каймата със зелето във всеки домат. Следва лъжица сметана (за сочност), кашкавал, отново кайма, и последно е слой от кашкавал.
Поставете в студена фурна, включете я на средна температура и изпечете предястието за 25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Домати с яйчена плънка и горчица
Коментари към Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал