Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал

Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал

Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 средно голяма зелка
  • 500 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 5 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 супени лъжици сол
  • подправка за кайма или други подходящи
  • 200 грама кашкавал
  • 7 средно големи домата (може и повече, точният брой зависи от размера им)
  • 1 супена лъжица олио за подмазване на формата

 

Начин на приготвяне:

Запържете каймата за 5 минути, прибавете лука, гответе още 5 минути и тогава изсипете накълцаното зеле при останалите продукти. Подправете и задушете сместа за 15 минути (до готовност).

Доматите превърнете в кошнички, като за целта първо отрежете горната им част, а след това издълбайте вътрешността им, използвайки чаена лъжица. Подредете ги в подготвената тава и сложете по малко от каймата със зелето във всеки домат. Следва лъжица сметана (за сочност), кашкавал, отново кайма, и последно е слой от кашкавал.

Поставете в студена фурна, включете я на средна температура и изпечете предястието за 25 минути.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноДиетиХранене при...Ботаника