Пълнени домати с яйце

Необходими продукти:
домати (каквото количество желаете)
яйца (толкова, колкото са доматите)
сирене (по желание)
подправки и билки по избор
магданоз за поръсване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на доматите (капачето) и отстранете вътрешността с помощта на нож или лъжица.
Загрейте фурната до 200-220 градуса.
Натрийте стените на доматите от вътрешната страна със сол и подправки (може сушени билки). Подредете ги в тава и разбийте във всеки от тях по едно яйце. Изпечете ги във фурната (около 25-30 минути). Преди да поднесете, поръсете с нарязан магданоз. Може да добавите сирене и чесън, ако желаете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
Коментари към Пълнени домати с яйце