Пълнени домати с прясно козе сирене

Пълнените домати се приготвят много бързо и са много лесни. Идеалната лека вечеря, без значение от сезона, а комбинацията на домат и сирене е добре позната и любима на всички. Вижте как да сготвите ястието:
Необходими продукти:
- 12 домата
- 700 грама прясно козе сирене
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън (намачкани)
- 2 супени лъжици босилек
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Изрежете капачетата на всички домати и изчистете вътрешността.
От долната част изрежете съвсем тънък резен, целта е стоят изправени. Подредете доматите в намазнена тавичка за печене.
В купа смесете яйцето и козето сирене, добавете смачкания чесън, нарязания на ситно босилек, подправете със сол и млян черен пипер. Овкусете и с 2 супени лъжици зехтин.
С получената смес напълнете 2/3 от доматите. Покрийте с капачетата и полейте с останалите 2 лъжици зехтин.
Печете 35 минути, докато доматите се изпекат напълно. Изчакайте 10 минути преди да ги сервирате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: foodandwine.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с пилешка салата
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
- Домати с яйчена плънка и горчица
Коментари към Пълнени домати с прясно козе сирене