Пълнени домати с гъби, моркови и лук

Необходими продукти:
- 5-6 средно големи домата
- 250 грама печурки
- глава кромид лук (около 100 грама)
- 1 морков (около 100 грама)
- 1-2 чеснови скилидки
- растителна мазнина за пържене и зелени подправки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Печурките и лука нарежете ситно, моркова настържете.
Запържете лука (до полупрозрачност) в мазнината, след което добавете гъбите и моркова.
Нека сместа се задушава до изпаряване на течността, а през това време отрежете горната част на доматите (капачетата) и с помощта на чаена лъжица издълбайте месестата вътрешност.
Когато плънката бъде готова, разпределете я в получените "купички" и поднесете предястието.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: home-restaurant.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени домати с аспержи и скариди
- Пълнени домати с пилешка салата
- Печени домати с яйца и кашкавал
- Пълнени домати с шунка, яйце и хлебно-кашкавалено покритие
- Пълнени домати с кайма, зеле и кашкавал
- Пълнени домати с леща и доматен сос
- Пълнени домати с прясно козе сирене
- Запечени домати с кашкавал и плънка от сметана, орехи и чесън
- Пълнени домати с шунка, яйце и кашкавал
- Домати с плънка от ориз, моцарела и спанак
Коментари към Пълнени домати с гъби, моркови и лук