Пълнени домати със сирене, чесън и орехи

Необходими продукти:
- 6-8 средни домата
- 100 грама орехови ядки
- 1/4 прясна люта чушка
- 1/4 връзка пресен магданоз
- няколко листенца пресен босилек
- 3 скилидки чесън
- сол
- 0,5-1 чаена лъжица оцет 9%
- 2 супени олио
- 1/4 чаена лъжица смлян кориандър
- други подходящи подправки на вкус
- 100 грама саламурено сирене
Начин на приготвяне:
В блендер смесете ореховите ядки, магданоза, босилековите листенца, скилидките чесън и лютата чушка, нарязана на кръгчета.
Смелете.
Прехвърлете сместа в купа и тогава подсолете, сложете и останалите подправки, налейте оцета и олиото. Разбъркайте, ще се получи кадифена пастообразна комбинация.
Разрежете доматите на две, отстранете вътрешността им, използвайки лъжица.
Напълнете "купичките" с готовата ароматна пикантна смес.
А върху нея разпределете настърганото или намачкано с вилица саламурено сирене.
Украсете с магданозени листенца и поднесете предястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cooksa.ru
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА