Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Необходими продукти:
- 6 големи печурки
- 1 глава бял лук
- 20 грама сурово пушен колбас
- 50 милилитра готварска сметана (20%)
- 20 грама топено сирене
- няколко стръка магданоз
- 6 пъдпъдъчи яйца
- 1 супена лъжица олио
- по щипка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрежете крачетата на гъбите и нарежете ситно. Шапките почистете, поръсете със сол и черен пипер и оставете за момента.
Лука обелете, нарежете и изпържете заедно с накълцаните печурки в една супена лъжица олио, докато придобият златист цвят. Тогава добавете сметаната и слайс топено сирене. Подправете, сложете колбаса, магданоза, разбъркайте и веднага отстранете сместа от котлона.
Когато плънката се охлади, разпределете я в гъбените шапки и в средата направете вдлъбнатини, в които чукнете по едно пъдпъдъче яйце.
Изпечете предястието за 10 минути при температура на фурната от 180 градуса.
Може да декорирате с балсамов крем, квадратчета от сладки чушки, морковени слайсове и стръкчета розмарин.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
Коментари към Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца