Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца

Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца

Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 6 големи печурки
  • 1 глава бял лук
  • 20 грама сурово пушен колбас
  • 50 милилитра готварска сметана (20%)
  • 20 грама топено сирене
  • няколко стръка магданоз
  • 6 пъдпъдъчи яйца
  • 1 супена лъжица олио
  • по щипка сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Отрежете крачетата на гъбите и нарежете ситно. Шапките почистете, поръсете със сол и черен пипер и оставете за момента.

гъби

Лука обелете, нарежете и изпържете заедно с накълцаните печурки в една супена лъжица олио, докато придобият златист цвят. Тогава добавете сметаната и слайс топено сирене. Подправете, сложете колбаса, магданоза, разбъркайте и веднага отстранете сместа от котлона.

Когато плънката се охлади, разпределете я в гъбените шапки и в средата направете вдлъбнатини, в които чукнете по едно пъдпъдъче яйце.

пълнени гъби

Изпечете предястието за 10 минути при температура на фурната от 180 градуса.

Може да декорирате с балсамов крем, квадратчета от сладки чушки, морковени слайсове и стръкчета розмарин.

пълнени гъби

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияНовиниЛюбопитноСъставкиДиетиБотаникаПроизводителиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиКлинични пътекиИсторияАлт. медицина