Пълнени гъби на фурна
Необходими продукти:
- 15 гъби
- 100 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 1 супена лъжица галета
- магданоз - на вкус
- сол - на вкус
- масло
- олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите и отделете шапките от стъблата. Шапките посолете и подредете в тава, подмазана с масло. Сложете във фурната за 15 минути да се запекат. През това време нарежете лука и крачетата на гъбите на ситно. Запържете ги в олио за 5 минути. Настържете кашкавала и го смесете с галетата.
Готовите шапки напълнете с приготвената плънка от лука и крачетата, отгоре сложете от кашкавала с галетата и по парченце масло. Върнете обратно във фурната за 10 минути.
След като извадите гъбите, подредете ги в подходящ съд, украсете с магданоз и поднесете.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби на фурна