Запечени пълнени гъби с доматен сос и зелена салата
Необходими продукти:
- 500 грама доматен сос
- 8 големи гъби
- 2 1/2 чаени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук нарязана на ситно
- 10 стръка мащерка
- 2 скидлики чесън, 1 накълцани на ситно, 1 цяла
- 1/2 питка чабата
- 75 грама настърган чедър
- 100 грама микс зелени салати
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Махнете пънчетата от гъбите.
Сипете в тава 100 милилита вода. Сложете шапките на гъбите в тавата, като ги подредите с посоката на пънчетата нагоре. Печете за 15 минути, след това ги извадете от фурната, оставете да се охладят.
Печката включете на горен реотан.
Междувременно изпържете в малко мазнина нарязаните на ситно стъблата на гъбите, лука и мащерката. Гответе 10 минути, докато омекнат. Прибавете накълцания чесън в последните минути.
Нарежете 4 тънки филийки от чабатата, а останалия хляб смелете на трохи, след което ги смесете с настъргания кашкавал и черен пипер.
Разпределете плънката в гъбените шапчици, отгоре поръсете с хлебните трохи.
Намазнете малко със зехтин филийките чабата и ги запечете за 3-5 минути, докато станат хрупкави. Натъркайте ги с цялата скилидка чесън, за чеснов вкус.
Запечете за няколко минути и гъбите.
Сервирайте гъбите върху доматен сос, добавете от свежия микс от зеленолистни и чесновите филийки.
Добър апетит!
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Запечени пълнени гъби с доматен сос и зелена салата