Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени гъби портобело с говеждо месо

Пълнени гъби портобело с говеждо месо

Пълнени гъби портобело с говеждо месо - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 4 гъби портобело
  • 1 глава лук
  • 2 чушки
  • 500 грама говеждо месо
  • 4 резена сирене проволоне
  • сол
  • черен пипер
  • нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Включете фурната на максимална степен. Почистените от пънчетата гъби, поставете в тава, която сте застелили с хартия за печене, с вътрешната страна нагоре. Поръсете ги със сол, черен пипер и една лъжица от зехтина.

Нарежете лука на лунички. В голям тиган загрейте една лъжица от мазнината и добавете лука и чушките, подправете със сол и пипер. Бъркайте често 5 минути, докато зеленчуците леко променят вида си. Извадете ги в чиния.

Изсипете останалия зехтин в тигана и увеличете котлона на висока степен. Нарежете месото на дребни парчета и подправете. Запържете късчетата месо от всяка страна за 3 минути. Изкючете котлона и върнете зеленчуците в тигана, разбъркайте добре.

Напълнете всяка една от гъбите със сместа и покрийте с резен от сиренето проволоне. Запечете във фурната за 20 минути, докато то се разтопи, а чушките станат меки. Накрая поръсете с нарязан магданоз и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЛюбопитноСъставкиДиетиНовиниБотаникаЛайфстайлПроизводителиЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицинаКлинични пътеки