Пълнени гъби портобело с говеждо месо
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 4 гъби портобело
- 1 глава лук
- 2 чушки
- 500 грама говеждо месо
- 4 резена сирене проволоне
- сол
- черен пипер
- нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Включете фурната на максимална степен. Почистените от пънчетата гъби, поставете в тава, която сте застелили с хартия за печене, с вътрешната страна нагоре. Поръсете ги със сол, черен пипер и една лъжица от зехтина.
Нарежете лука на лунички. В голям тиган загрейте една лъжица от мазнината и добавете лука и чушките, подправете със сол и пипер. Бъркайте често 5 минути, докато зеленчуците леко променят вида си. Извадете ги в чиния.
Изсипете останалия зехтин в тигана и увеличете котлона на висока степен. Нарежете месото на дребни парчета и подправете. Запържете късчетата месо от всяка страна за 3 минути. Изкючете котлона и върнете зеленчуците в тигана, разбъркайте добре.
Напълнете всяка една от гъбите със сместа и покрийте с резен от сиренето проволоне. Запечете във фурната за 20 минути, докато то се разтопи, а чушките станат меки. Накрая поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби портобело с говеждо месо