Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша студено пресован зехтин
- 1/2 чаена чаша жълт лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша пресен босилек, нарязан на ситно
- 1/2 чаена лъжичка пресен розмарин, нарязан на ситно
- 3 големи скилидки чесън, пресовани
- 170 грама задушени скариди, нарязани на ситно
- 2/3 чаена чаша галета
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/4 чаена чаша майонеза
- 9-10 гъби с диаметър около 5-6 сантиметра
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на умерен огън.
- Добавете лука, босилека и розмарина. Разбъркайте и гответе в продължение на 7-8 минути.
- Прибавете чесъна и гответе още 2 минути.
- Прехвърлете сместа в голяма купа и добавете нарязаните скариди, галетата, кашкавала и майонезата. Разбъркайте добре.
- Почистете гъбите от пънчетата и внимателно издълбайте хрилете с лъжица.
- Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене и разпределете плънката. Притиснете я леко с гърба на лъжица.
- Печете в предварително загрята да 180 градуса фурна в продължение на 25-30 минути.
- Поднесете пълнените гъби топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Източник:
goodlifeeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал