Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици майонеза
- 3 стръка магданоз
- 100 грама топено сирене
- 3 стръка копър
- щипка смлян черен пипер
- 2 щипки сол
- 80 грама твърд кашкавал
- 200 грама пресни печурки
- чесън по желание
Начин на приготвяне:
Отделете крачетата на гъбите от шапките, като се стараете да запазите целостта на последните.
Накълцайте ситно крачетата и измитите и подсушени зелени подправки.
Настържете кашкавала и топеното сирене в един съд, към тях прибавете магданоза, копъра и нарязаните части на гъбите.
Разбъркайте старателно всички продукти и добавете майонезата. Подправете със сол и смлян черен пипер, отново разбъркайте. Ако желаете, може да добавите и чесън, който сте счукали и смесили с майонезата. Напълнете с получената комбинация шапките. Подредете ги в тава върху лист пергамент и изпечете във фурната, предварително загрята до 180 градуса.
След 15-20 минути предястието ще бъде готово.
Добър апетит!
Източник:
foodmaster.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
- Пълнени гъби с песто и пармезан
Коментари към Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна