Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
Необходими продукти:
- 9-10 пресни печурки
- 2 скилидки чесън
- 2 чаени лъжици сусам
- 100 грама извара
- 80 грама кашкавал
- супена лъжица олио
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, отрежете "крачетата" им.
Направете плънката, смесвайки ситно нарязаните гъбени крачета с изварата и счукания чесън.
Изпечете сусама в сух тиган, колкото да се зачерви и да си пусне маслото. Прибавете го към извара и гъбите, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, разбъркайте всичко старателно.
С тази ароматна комбинация напълнете подготвените гъби и поръсете с настърган кашкавал (може да притиснете леко слоя).
Подредете ги в подмазана с олио тава и изпечете във фурната при температура от 180-200 градуса в продължение на около 40 минути.
Добър апетит!
Източник:
ulichka.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие