Пълнени гъби с козе сирене, спанак и сушени домати
Пълнени гъби с козе сирене, спанак и сушени домати са гаранция за вкусно предястие. Комбинацията от ароматното сирене се допълва идеално от сушените домати и спанака.
Необходими продукти:
- 120 грама козе сирене
- 1 консерва от 200 грама сушени домати
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 4 големи гъби портобело (или други големи по избор)
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 150 грама бейби спанак
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 200 градуса.
Извадете козето сирене от хладилника, за да се отпусне, докато приготвяте гъбите.
Отцедете доматите от мазнината, подсушете ги и ги нарежете на ивици.
Наситнете 1 глава лук.
Махнете пънчетата на гъбите и с лъжица леко издълбайте от вътрешността на пънчетата, за да освободите място за плънката.
Намажете гъбите с малко зехтин (може да използвате този от доматите), подправете ги със сол и черен пипер.
Сложете гъбите в тава със страната, от която е било пънчето, надолу.
Печете ги 10 минути.
През това време пригответе плънката.
Загрейте 1 лъжица зехтин в тиган и задушете лука, докато омекне - около 1-2 минути.
Прибавете бейби спанака и разбъркате, за да омекне. Свалете от котлона и натрошете сиренето в тигана, разбъркайте и прибавете сушените домати.
Извадете гъбите и ги обърнете, напълнете ги с плънката и поръсете с пармезан.
Върнете във фурната и запечете още 10 минути, докато сирената започнат да се разтичат.
thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби с козе сирене, спанак и сушени домати