Пълнени гъби
Необходими продукти:
- гъби - 6 броя
- галета - 2 супени лъжици с връх
- сирене Пармезан - 1-2 супени лъжици (може и без него)
- лук шалот - 1 глава
- козе сирене - 2 супени лъжици
- 1 зелена чушка
- сол, ако е необходимо
- зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Отрежете стъблата на гъбите и нарежете на ситно. Запържете лука леко в олио, добавете гъбите, нарязаната чушка, задушете още малко, свалете от огъня и оставете да изстине. В купа изсипете галетата и останалите съставки и разбъркайте добре. Напълнете шапките на гъбите със сместа и ги изпечете във фурната в тава, подмазана с олио или върху хартия за печене в нея, напръскани с олио в продължение на 20-25 минути. Може да се сервира като гарнитура или като предястие. Ако при запържването на лука добавите някакво месо, чесън и магданоз, се получава отлично основно ястие.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
- Пълнени гъби с песто и пармезан
Коментари към Пълнени гъби