Пълнени гъби с фета и пилешко месо
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 60 грама фета
- 10 големи пресни печурки
- 4 супени лъжици сметана
- 1/2 чаена чаша намачкана моцарела
- 1 супена лъжица брашно
- пресен магданоз на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете гъбите, отрежете крачетата. Застелете тава с хартия за печене и подредете шапките на гъбите.
Нарежете на ситно пилешкото филе, загрейте 1 лъжица олио и изпържете месото за 5 минути на среден огън.
Нарежете крачетата на гъбите на ситно и ги добавете към филето и оставете на котлона за 5 минути, разбърквайте периодично.
Смесете брашното със сметаната, намалете огъня и изсипете сместа в тигана.
Овкусете със сол и подправки, разбъркайте. Задушете всичко в продължение на 8 - 10 минути, докато сместа се сгъсти. Свалете от котлона и оставете да изстива.
През това време загрейте фурната. Настържете сиренето фета и го смесете с пилето и гъбите. Добавете нарязан на ситно магданоз и разбъркайте.
Разпределете равномерно плънката върху всяка от гъбите, използвайки 2 супени лъжици.
Отгоре поръсете с настърганата моцарела и сложете ястието да се пече във фурната в продължение на 15 - 20 минути. Изчакайте да изстине и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби с фета и пилешко месо