Пълнени гъби с артишок и пармезан
Необходими продукти:
- 24 средно големи гъби
- 4 чаени лъжички зехтин екстра върджин
- 1 малка глава лук, наситнена
- 2 скилидки чесън
- 1/2 чаша маринован артишок, отцеден и нарязан на кубчета
- 3 супени лъжици галета
- 2 супени лъжици пармезан
- 2 супени лъжици майонеза
- сушена мащерка, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Поставете решетката в горната третина на фурната, загрейте до 200 градуса и намазнете тавичка.
Премахнете и нарежете на ситно пънчетата на гъбите. Загрейте 1 чаена лъжичка зехтин и запържете пънчетата, лука и чесъна за около 5 минути или докато течността им се изпари. Комбинирайте с артишока, 2 супени лъжици галета, пармезан, майонеза и мащерка.
Овкусете шапките на гъбите с 2 чаени лъжички зехтин, сол и черен пипер. Напълнете всяка гъба с пълнежа от артишок и подредете в тавата. Комбинирайте останалите 1 супена лъжица галета и 1 чаена лъжичка зехтин и поръсете върху гъбите.
Изпечете за 15-20 минути или докато гъбите омекнат, а галетата стане златиста.
Сервирайте като предястие или с крекери по желание.
Приятен апетит!
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
Коментари към Пълнени гъби с артишок и пармезан