Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени гъби с артишок и пармезан

Пълнени гъби с артишок и пармезан

от 25 ное 2019г., обновено на 10 яну 2020г.
Редактор: Ваня Боянова
Пълнени гъби с артишок и пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 24 средно големи гъби
  • 4 чаени лъжички зехтин екстра върджин
  • 1 малка глава лук, наситнена
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 чаша маринован артишок, отцеден и нарязан на кубчета
  • 3 супени лъжици галета
  • 2 супени лъжици пармезан
  • 2 супени лъжици майонеза
  • сушена мащерка, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Поставете решетката в горната третина на фурната, загрейте до 200 градуса и намазнете тавичка.

Премахнете и нарежете на ситно пънчетата на гъбите. Загрейте 1 чаена лъжичка зехтин и запържете пънчетата, лука и чесъна за около 5 минути или докато течността им се изпари. Комбинирайте с артишока, 2 супени лъжици галета, пармезан, майонеза и мащерка.

Овкусете шапките на гъбите с 2 чаени лъжички зехтин, сол и черен пипер. Напълнете всяка гъба с пълнежа от артишок и подредете в тавата. Комбинирайте останалите 1 супена лъжица галета и 1 чаена лъжичка зехтин и поръсете върху гъбите.

Изпечете за 15-20 минути или докато гъбите омекнат, а галетата стане златиста.

Сервирайте като предястие или с крекери по желание.

Приятен апетит!

Източник:

eatingwell.com

Още по темата:
  • Пълнени гъби на фурна Пълнени гъби на фурна
  • Пълнени гъби с фета и пилешко месо Пълнени гъби с фета и пилешко месо
  • Пълнени гъби портобело със сладки картофи Пълнени гъби портобело със сладки картофи
  • Пълнени гъби портобело с капрезе Пълнени гъби портобело с капрезе
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пълнени гъби с артишок и пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пълнени гъби с артишок и пармезан
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 20:29
    Коментирайте "Пълнени гъби с артишок и пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Пълнени гъби на фурна
  • Пълнени гъби с фета и пилешко месо
  • Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
  • Пълнени гъби портобело с говеждо месо
  • Пълнени гъби портобело с капрезе
  • Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
  • Пълнени гъби портобело със сладки картофи
  • Пълнени гъби с песто и пармезан
  • Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
  • Пълнени гъби с картофи, майонеза и чесън
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как точно приготвяте пълнени гъби?

преди 2818 дни, 6 часа и 8 мин.

Как да направя пълнени пилешки гърди?

преди 2827 дни, 4 часа и 4 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 2 часа и 56 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 2 дни, 8 часа и 20 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 2 дни, 10 часа и 36 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 3 дни, 7 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival