Пълнени гъби с картофи, майонеза и чесън

Необходими продукти:
- 16 печурки
- 3 картофа
- 150 грама кашкавал
- 3 супени лъжици майонеза
- 3 скилидки чесън
- магданоз или копър на вкус
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност и ги настържете на ситно ренде. Настържете и кашкавала, чесъна намачкайте с преса, зелените подправки накълцайте ситно.
Смесете картофите с кашкавала, добавете чесъна и магданоза/копъра. Овкусете комбинацията със сол и черен пипер, сложете и майонезата.
Отрежете крачетата на гъбите, оставете само шапките им. Напълнете ги с получената плънка, подредете в тава и изпечете в загрята до 200 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби с крема и синьо сирене
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с песто и пармезан
Коментари към Пълнени гъби с картофи, майонеза и чесън