Пълнени гъби с крема и синьо сирене
Необходими продукти:
- 500 грама гъби
- 6 супени лъжици масло
- 220 грама крема сирене
- 1/2 чаена чаша синьо сирене, натрошено
- 2 супени лъжици нарязан на ситно зелен лук
Начин на приготвяне:
Застелете с фолио голяма тава.
Разделете пънчетата на гъбите и ги нарежете на ситно.
Изпържете ги в 3 лъжици масло, докато омекнат - около 5 минути. Отцедете ги от мазнината.
В тигана за кратко изпържете и шапките на гъбите, след което ги подредете в тавата.
Смесете нарязаните гъби с лука, крема и синьото сирене. С получената смес напълнете шапките на гъбите и изпечете на горен реотан за няколко минути, докато покафенее леко плънката.
Сервирайте ги топли, за да се насладите максимално на вкуса им.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби портобело с капрезе
Коментари към Пълнени гъби с крема и синьо сирене