Пълнени гъби портобело с капрезе
Използвайте съставките от салата капрезе (домати, прясна моцарела и босилек), за да приготвите това вкусно вегетарианско ястие от гъби сорт портобело.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 скилидка чесън, наситнена
- сол и черен пипер на вкус
- 4 гъби портобело, без пънчетата
- 1 чаша чери домати, разрязани наполовина
- 1/2 чаша мини моцарела
- 1/2 чаша босилек, наситнен
- 2 чаени лъжички балсамов оцет
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Разбъркайте в купичка 2 супени лъжици зехтин, чесъна, солта и черния пипер на вкус и намажете гъбите със сместа. След което ги подредете в тавичка с хартия за печене и запечете за 10 минути или докато омекнат.
Смесете в купа доматите, моцарелата, босилека, 1 супена лъжица зехтин, сол и черен пипер на вкус и напълнете гъбите. Запечете отново за около 15 минути или докато се разтопи моцарелата. Овкусете по желание с балсамов оцет и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Пълнени гъби на фурна
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби с ориз и лук
- Пълнени гъби с извара, сусам и чесън с кашкавалено покритие
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
Коментари към Пълнени гъби портобело с капрезе