Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени гъби с песто и тиквено семе

Пълнени гъби с песто и тиквено семе

Пълнени гъби с песто и тиквено семе - изображение

Необходими продукти:

  • 40 печурки, среден размер, без пънче
  • 6 супени лъжици печени безсолни тиквени семена
  • 1 чаена чаша магданоз
  • 1 чаена чаша листа кориандър
  • 1/2 чаена чаша пармезан
  • 3/4 чаена лъжица настъргана портокалова кора
  • 2 супени лъжици сок от портокал
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

В сгорещен тиган запечете гъбите с капачетата надолу за 5 минути, след което обърнете за още 5. Прехвърлете върху хартия, за да се отцедят и охладят.

Сложете 4 супени лъжици тиквено семе, магданоз, кориандър, пармезан, портокаловата кора и сок в блендер. Добавете сол и пипер, чесън и зехтин и смелете.

С полученото песто напълнете гъбите, а отгоре сложете няколко тиквени семена.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиНовиниЛюбопитноСъставкиБотаникаПсихологияПроизводителиЛайфстайлИсторияАлт. медицинаКлинични пътеки