Пълнени гъби с песто и тиквено семе
Необходими продукти:
- 40 печурки, среден размер, без пънче
- 6 супени лъжици печени безсолни тиквени семена
- 1 чаена чаша магданоз
- 1 чаена чаша листа кориандър
- 1/2 чаена чаша пармезан
- 3/4 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 2 супени лъжици сок от портокал
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
В сгорещен тиган запечете гъбите с капачетата надолу за 5 минути, след което обърнете за още 5. Прехвърлете върху хартия, за да се отцедят и охладят.
Сложете 4 супени лъжици тиквено семе, магданоз, кориандър, пармезан, портокаловата кора и сок в блендер. Добавете сол и пипер, чесън и зехтин и смелете.
С полученото песто напълнете гъбите, а отгоре сложете няколко тиквени семена.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени гъби портобело с говеждо месо
- Пълнени гъби портобело с капрезе
- Пълнени гъби с колбас, топено сирене и пъдпъдъчи яйца
- Пълнени гъби портобело със сладки картофи
- Пълнени гъби с песто и пармезан
- Пълнени гъби с топено сирене и кашкавал на фурна
- Пълнени гъби с фета и пилешко месо
- Пълнени гъби с картофи, майонеза и чесън
- Пълнени гъби
- Пълнени гъби със скариди, чесън и кашкавал
Коментари към Пълнени гъби с песто и тиквено семе