Пълнени бутчета
Привет! Тази рецепта е много добра за посрещане на гости. С тези вкусни мартенички ще си оближите пръстите.
С поздрави: Стефка Москова
Продукти:
долната част от пилешко бутче, ориз, моркови, кисели краставички, гъби, орехи, яйца, галета.
Начин на приготвяне:
Обезкостява се долното пилешко бутче, но така, че бутчето да се получи като фунийка. След това се приготвя плънка за пълнене от ориз, гъби и орехи. Морковите и киселите краставички ги нарязваме на ивички и ги сваряваме. След което пълним бутчетата с плънката като морковите и киселите краставички ги оставяме така на ивички в бутчетата. Така напълнени ги запичаме във фурна за около 20 мин., изкарваме ги и ги оставяме да изстинат. След това ги панираме в галета и яйце. Поднасят се нарязани на кръгчета и гарнирани с гъбен сос по желание.
Да Ви е сладко, Фрамарчета!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Апетитни пилешки бутчета с мед, лимон и джинджифил
- Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук
- Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица
- Пилешки бутчета в сос от бяло вино със зеленчуци, маслини и чесън
- Задушени пилешки бутчета с моркови, домати и чесън
- Пилешки бутчета с домати и кашкавал
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
Коментари към Пълнени бутчета