Пълнена скумрия с лук и яйце
Необходими продукти:
1 прясно замразена скумрия
1 глава лук
1 сварено яйце
1 чаена лъжица масло
сол и смлян черен пипер на вкус
лимонов сок
Начин на приготвяне:
Измийте рибата, почистете я от вътрешностите и костите, подсушете.
След това старателно отстранете месото, като внимавате да не увредите кожата.
Към месестата част прибавете лука и свареното яйце, смелете всичко заедно с помощта на кухненски робот или машинка за мелене на месо.
Вътрешната част на кожата подсолете и напръскайте с лимонов сок, сложете парченца масло.
Получената кайма подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, напълнете скумрията със сместа.
Увийте в лист фолио, който сте подмазали с олио.
Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
Коментари към Пълнена скумрия с лук и яйце