Пуешки кюфтета с праз и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама пуешко месо
- 5 грама кимион и 5 грама черен пипер
- 2 чеснови скилидки, пресовани
- 1 стрък праз лук
- 1 яйце
- 2 стръка пресен магданоз
- 1 суха филийка хляб, накисната в мляко
- сол според вкуса
- 1 листенце мента
- олио за пържене
- 2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Смелете пуешкото през месомелачка и го сложете в купа. Добавете кимион, черен пипер, пресован чесън и ситно нарязан праз.
Разбъркайте и прибавете яйцето, нарязаните ситно мента и магданоз, филийката хляб и подправете със сол. Омесете каймата и охладете за час.
Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно, загрейте олиото и ги изпържете. Отцедете върху кухненско руло, подредете в чиния и поднесете. По желание гарнирайте със сос по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Пуешки кюфтета с праз и чесън