Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пуешки кюфтета с праз и чесън

Пуешки кюфтета с праз и чесън

Пуешки кюфтета с праз и чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пуешко месо
  • 5 грама кимион и 5 грама черен пипер
  • 2 чеснови скилидки, пресовани
  • 1 стрък праз лук
  • 1 яйце
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 1 суха филийка хляб, накисната в мляко
  • сол според вкуса
  • 1 листенце мента
  • олио за пържене
  • 2 супени лъжици брашно

 

Начин на приготвяне:

 

Смелете пуешкото през месомелачка и го сложете в купа. Добавете кимион, черен пипер, пресован чесън и ситно нарязан праз.

Разбъркайте и прибавете яйцето, нарязаните ситно мента и магданоз, филийката хляб и подправете със сол. Омесете каймата и охладете за час.

Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно, загрейте олиото и ги изпържете. Отцедете върху кухненско руло, подредете в чиния и поднесете. По желание гарнирайте със сос по ваш избор.

пуешки кюфтенца с праз и чесън

Бон Апети! 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: bocadosdecielo.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаЛайфстайл