Пилешки кюфтета с тиквички и извара
Необходими продукти:
1 килограм пилешка кайма
200 грама извара
1 тиквичка
1 яйце
3 скилидки чесън
2 супени лъжици картофено или царевично нишесте
сол и смлян черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичката с помощта на едро ренде и отцедете течността. Чесъна нарежете ситно или настържете.
Смесете пилешката кайма с настърганите тиквички и изварата, добавете чесъна, яйцето и нишестето. От получената комбинация оформете кюфтета с мокри ръце. Изпържете ги първо в нагорещено олио на силен огън, докато се образува румена коричка по повърхността им, след което намелете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете да се приготвят още 5 минути.
Ако предпочитате, може да направите кюфтетата на пара.
Добър апетит!
Снимка: woomedia.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Кюфтета от пилешка кайма в доматен сос с лук
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Пилешки кюфтета с картофи
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Картофени кюфтета с пилешко
Коментари към Пилешки кюфтета с тиквички и извара