Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици олио
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 сладка ябълка, обелена и нарязана на ситно
- 500 грама пилешка кайма
- 1 супена лъжица нарязан на ситно градински чай
- 1 супена лъжица обикновена кафява захар
- 1/2 чаена лъжица семена фенел
- 3/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в тиган и изпържете лука, докато омекне. Добавете ябълката и пържете още 2-3 минути. Прехвърлете в купа и охладете за 5 минути.
Избършете тигана.
При ябълката и лука сложете каймата, градинския чай, фенела, захарта, солта и пипера. Омесете добре продуктите.
Намазнете добре тигана и оформете кюфтета, изпържете ги до готовност.
Сервирайте ги със салата или ги добавете към любимия си хамбургер.
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
Коментари към Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар