Печени картофени кюфтета с пилешка кайма

Необходими продукти:
около 500 грама картофи
1 сурово яйце
1/2 чаена лъжица сол
2 пълни супени лъжици пресято брашно
настърган кашкавал за поръсване
магданоз на вкус
За плънката:
250 грама пилешка кайма
лук и чесън на вкус
подправки на вкус
малко майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност в подсолена вода. След това ги отцедете и намачкайте на пюре заедно с нарязан на ситно магданоз и яйцето.
Запържете каймата заедно с нарязаните на ситно чесън и лук, прибавете подправки на вкус и малко майонеза. Добавете я към картофеното пюре, сложете брашното и от сместа оформете плоски кюфтета (като питки). Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили предварително с пергамент. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете в загрята фурна до златисто.
Добър апетит!
Снимка: lovecook.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофени кюфтета с тиква
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Картофени кюфтета с извара
- Пилешки кюфтета с картофи
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Паста пене с пилешки кюфтета
Коментари към Печени картофени кюфтета с пилешка кайма