Печени картофени кюфтета с пилешка кайма

Необходими продукти:
около 500 грама картофи
1 сурово яйце
1/2 чаена лъжица сол
2 пълни супени лъжици пресято брашно
настърган кашкавал за поръсване
магданоз на вкус
За плънката:
250 грама пилешка кайма
лук и чесън на вкус
подправки на вкус
малко майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете картофите до готовност в подсолена вода. След това ги отцедете и намачкайте на пюре заедно с нарязан на ситно магданоз и яйцето.
Запържете каймата заедно с нарязаните на ситно чесън и лук, прибавете подправки на вкус и малко майонеза. Добавете я към картофеното пюре, сложете брашното и от сместа оформете плоски кюфтета (като питки). Подредете ги в тава, чието дъно сте покрили предварително с пергамент. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете в загрята фурна до златисто.
Добър апетит!
Снимка: lovecook.me
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Пилешки кюфтета с картофи
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
Коментари към Печени картофени кюфтета с пилешка кайма