Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
Необходими продукти:
150 грама нахут (или грах)
2 средни картофа
1 супена лъжица брашно (по желание)
1 глава лук
1 чаена лъжица настърган джинджифил
мъничко джоджен
1 чаена лъжица смлян кимион
щипка кориандър
щипка лют червен пипер (чили)
2 супени лъжици олио
копър на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете нахута до готовност, отцедете водата и оставете зърната да се охладят. След това ги смелете до получаването на каша.
Обелете лука и картофите, настържете ги, изстискайте, за да се отстрани излишната течност. Копъра и джоджена накълцайте ситно.
Смесете нахута, картофите, лука, копъра, джоджена и останалите подправки. Смелете всичко заедно (кухненски робот ще свърши идеална работа). Ако решите, добавете и малко брашно, за да се получи по-гъста комбинацията и да наподобява тесто.
Загрейте фурната до 200 градуса. Застелете дъното на подходяща тава с пергамент и намажете с олио.
От получената зеленчукова смес оформете кюфтета, подредете ги в подготвения съд и изпечете в продължение на 15 минути от всяка страна.
За да се радвате на по-сочен краен резултат, може да покриете тавата с фолио по време на приготвянето.
Поднесете с кетчуп, например, или любим сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета със сос от сметана и гъби
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер