Картофени кюфтета с тиква

Ако обичате картофени кюфтета, ви предлагаме да разнообразите стандарната рецепта, като добавите към сместа печена тиква.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 200 - 300 грама печена тиква (вътрешната част)
- 2 яйца
- 2 - 3 супени лъжици пшенично брашно
- 3-4 супени лъжици галета
- 2-4 супени лъжици олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете картофите сурови. Меката част на тиквата (предварително печена) направете на пюре, смесете с картофите, посолете, сложете яйцата, брашното и разбъркайте добре. От получената смес оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и пържете от двете страни на среден огън до образуване на златиста коричка. След това запечете във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса за 5-8 минути.
Сервирайте със сметана или с масло.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Картофени кюфтета с извара
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
Коментари към Картофени кюфтета с тиква