Картофени кюфтета с тиква
Необходими продукти:
1 кг картофи
200-300 грама печена тиква (вътрешната част)
2 яйца
2-3 с. л. пшенично брашно
3-4 с. л. галета
2-4 с. л. олио за пържене
сол
Начин на приготвяне:
Настържете картофите сурови. Меката част на тиквата (предварително печена) направете на пюре, смесете с картофите, посолете, сложете яйцата, брашното и разбъркайте добре. От получената смес оформете кюфтета, оваляйте ги в галета и пържете от двете страни на среден огън до образуване на златиста коричка. След това запечете във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса за 5-8 минути.
Сервирайте с разтопена сметана или масло.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с чесън
- Картофени кюфтета със сос от сметана и гъби
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Картофени кюфтета с тиква