Картофени кюфтета със сьомга и магданоз

Необходими продукти:
- 500 грама картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 25 грама масло
- 400 грама сьомга от консерва, отцедена
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- кората на 1 лимон, настъргана
- 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите за 15-20 минути, докато омекнат.
- Отцедете водата, покрийте с капака и отново ги върнете на котлона за 1-2 минути, докато изсъхнат.
- Намачкайте ги добре и добавете маслото. Разбъркайте.
- Добавете сьомгата, магданоза, лимоновата кора и зеления лук.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
- Навлажнете ръцете си и оформете 8 кюфтета от сместа. Охладете ги за 30 минути в хладилника.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
- Изпържете рибните кюфтета за 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Поднесете ги топли, гарнирани със зелена салата.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Картофени кюфтета с тиква
- Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
Коментари към Картофени кюфтета със сьомга и магданоз