Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
Необходими продукти:
0,5 чаена чаша вряща вода
1 чаена чаша овесени ядки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 - 2 картофа
1 чаена лъжица сух босилек
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с горещата вода, затворете съда с капак и оставете за 10 минути. Обелете лука и чесъна, смелете ги с помощта на блендер или просто нарежете на много ситно. Обелете картофите, настържете ги и към тях прибавете лука и чесъна. След това сложете овесените ядки, сол, черен пипер, босилека и разбъркайте всичко хубаво. От получената смес оформете няколко кюфтенца, които изпържете в нагорещеното олио от двете страни под капак до образуването на апетитна коричка (около 5 минути от всяка страна).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
Коментари към Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън