Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
    Необходими продукти:
0,5 чаена чаша вряща вода
1 чаена чаша овесени ядки
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 - 2 картофа
1 чаена лъжица сух босилек
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с горещата вода, затворете съда с капак и оставете за 10 минути. Обелете лука и чесъна, смелете ги с помощта на блендер или просто нарежете на много ситно. Обелете картофите, настържете ги и към тях прибавете лука и чесъна. След това сложете овесените ядки, сол, черен пипер, босилека и разбъркайте всичко хубаво. От получената смес оформете няколко кюфтенца, които изпържете в нагорещеното олио от двете страни под капак до образуването на апетитна коричка (около 5 минути от всяка страна).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Кюфтета от сладки картофи и синьо сирене
 - Кюфтета от боб и картофи
 - Картофени кюфтета с тиква
 - Картофени кюфтета с черен дроб и чесън
 - Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
 - Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
 - Картофени кюфтета с кайма и чесън
 - Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
 - Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
 - Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
 
Коментари към Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън