Картофени кюфтета с кайма и чесън

Необходими продукти:
12 картофа
40 милилитра олио
40 грама масло
3 скилидки чесън
сол на вкус
За плънката:
400 грама кайма (свинска)
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите. Настържете ги, посолете, добавете маслото, олиото и разбъркайте добре. Оформете "кюфтета" от сместа и ги изпържете от двете страни. След това комбинирайте с каймата, подредете в тава и сложете да се пекат във фурната в продължение на 20 минути. Преди да поднесете, поръсете с намачкан/счукан чесън.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
- Картофени кюфтета с рибно филе
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета с моркови и чесън
Коментари към Картофени кюфтета с кайма и чесън