Картофени кюфтета с елда на фурна

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша елда
- 1 чаена чаша вода
- 5 картофа
- 1 морков
- 1 глава лук
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете елдата в подсолена вода, картофите и моркова обелете и настържете в отделни купи.
Лука наситнете и изпържете заедно с моркова, след което смесете с елдата, картофите и подправете на вкус
Направете кюфтета от зеленчуковата кайма, подредете ги в тава и изпечете във фурната до готовност.
Вкусни са и студени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: polzavred.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
- Картофени кюфтета с рибно филе
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета с моркови и чесън
- Картофени кюфтенца със спанак
Коментари към Картофени кюфтета с елда на фурна