Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 100-150 грама кашкавал
- 2 яйца
- 2 супени лъжици масло
- 1-2 глави кромид лук
- 2 супени лъжици нарязан копър
- черен пипер
- сол
- олио
- 1 чаена чаша заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете главите лук, нарежете ги на дребни кубчета, които задушете в олио, докато омекнат и се зачервят леко.
Обелете и измийте картофите, настържете ги едро и към тях прибавете размекнатото масло, изпържения лук, яйцата, маслото, настъргания кашкавал, подправки и разбъркайте.
Копърът може да добавите на този етап или да поръсите вече готовите кюфтета с него преди поднасянето.
Направете кюфтета от сместа и ги подредете в намазнена тава. Изпечете до златиста коричка (около 40 минути) във фурната, която трябва да сгорещите предварително на 180-200 градуса (обърнете кюфтетата от другата страна след около 25 минути от началото на печенето).
Поднесете ги с копър и заквасена сметана.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)