Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 100-150 грама кашкавал
- 2 яйца
- 2 супени лъжици масло
- 1-2 глави кромид лук
- 2 супени лъжици нарязан копър
- черен пипер
- сол
- олио
- 1 чаена чаша заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете главите лук, нарежете ги на дребни кубчета, които задушете в олио, докато омекнат и се зачервят леко.
Обелете и измийте картофите, настържете ги едро и към тях прибавете размекнатото масло, изпържения лук, яйцата, маслото, настъргания кашкавал, подправки и разбъркайте.
Копърът може да добавите на този етап или да поръсите вече готовите кюфтета с него преди поднасянето.
Направете кюфтета от сместа и ги подредете в намазнена тава. Изпечете до златиста коричка (около 40 минути) във фурната, която трябва да сгорещите предварително на 180-200 градуса (обърнете кюфтетата от другата страна след около 25 минути от началото на печенето).
Поднесете ги с копър и заквасена сметана.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с къдраво зеле и лимонов сос
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с киноа и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с шунка и кашкавал
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
Коментари към Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)