Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пуешки бутчета в хлебно легло с бекон и ябълки

Пуешки бутчета в хлебно легло с бекон и ябълки

Пуешки бутчета в хлебно легло с бекон и ябълки - изображение

Необходими продукти:

  • 170 грама бекон
  • 1/2 връзка стръкове целина
  • 2 ябълки
  • глава лук
  • 1/2 чаена лъжица наситнен чесън
  • 1 чаена лъжица сушен градински чай
  • 1 чаена лъжица мащерка
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1 нарязан хляб
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2,7 килограма пуешки бутчета
  • 1 чаена чаша пилешки бульон


Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на тънки кубчета и го изпържете в дълбока тенджера, докато стане хрупкав.

През това време измийте и нарежете ситно целината, лука и ябълките. Прибавете ги при вече хрупкавия бекон и пържете до омекването им (около 5 минути). Тогава изключете котлона и сложете подправките в сместа (мащерката, градинския чай, черен пипер и сол).

Загрейте фурната на 175 градуса, в нея изсушете хляба, нарязан на малки кубчета, докато се образува хрупкава коричка по повърхността.

Междувременно наситнете магданоза.

Когато хлебните късчета бъдат готови, изсипете ги при зеленчуците, добавете магданоза, разбъркайте добре и залейте всичко с пилешкия бульон. Прехвърлете сместа в дълбока тава.

Намажете бутчетата със зехтин, овкусете ги с черен пипер, подсолете и ги подредете върху продуктите в тавата.

Поставете за час и половина в сгорещена фурна, като не трябва да покривате или затваряте тавата с фолио или капак.

Когато се ястието придобие кафеникава хрупкава коричка, значи е готово. Не бързайте да сервирате, изчакайте 10 минути, след като печенето приключи.

Преди да поднесете, полейте с отделилия се сок.

Пуешки бутчета


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: racion.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти