Пуешки бутчета в хлебно легло с бекон и ябълки
Необходими продукти:
- 170 грама бекон
- 1/2 връзка стръкове целина
- 2 ябълки
- глава лук
- 1/2 чаена лъжица наситнен чесън
- 1 чаена лъжица сушен градински чай
- 1 чаена лъжица мащерка
- черен пипер и сол на вкус
- 1 нарязан хляб
- 1/2 връзка магданоз
- 2 супени лъжици зехтин
- 2,7 килограма пуешки бутчета
- 1 чаена чаша пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на тънки кубчета и го изпържете в дълбока тенджера, докато стане хрупкав.
През това време измийте и нарежете ситно целината, лука и ябълките. Прибавете ги при вече хрупкавия бекон и пържете до омекването им (около 5 минути). Тогава изключете котлона и сложете подправките в сместа (мащерката, градинския чай, черен пипер и сол).
Загрейте фурната на 175 градуса, в нея изсушете хляба, нарязан на малки кубчета, докато се образува хрупкава коричка по повърхността.
Междувременно наситнете магданоза.
Когато хлебните късчета бъдат готови, изсипете ги при зеленчуците, добавете магданоза, разбъркайте добре и залейте всичко с пилешкия бульон. Прехвърлете сместа в дълбока тава.
Намажете бутчетата със зехтин, овкусете ги с черен пипер, подсолете и ги подредете върху продуктите в тавата.
Поставете за час и половина в сгорещена фурна, като не трябва да покривате или затваряте тавата с фолио или капак.
Когато се ястието придобие кафеникава хрупкава коричка, значи е готово. Не бързайте да сервирате, изчакайте 10 минути, след като печенето приключи.
Преди да поднесете, полейте с отделилия се сок.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: racion.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Пуешки шницел с пилешко
- Сандвич с пуешко, ябълка и сирене Бри
- Пуешко с лимон и лавандулов мед
- Печени пуешки гърди с домати, моцарела и маслини
- Пуешка супа с фъстъчено масло и сладки картофи
- Пай с пуешко месо
- Печени пуешки гърди с моцарела и сметанов сос с рукола, домати и маслини
Коментари към Пуешки бутчета в хлебно легло с бекон и ябълки