Пица с пуешко, чесън и кейл
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 3 скилидки чесън, тънко нарязани
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- 350 грама смляно пуешко месо (или друго по избор)
- 1 чаена лъжичка семена от копър
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 8 чаени чаши кейл или бейби спанак, нарязани
- 1 супена лъжица червен винен оцет
- 2 пълнозърнести пити (или домашен блат за пица)
- 3/4 чаени чаши мини топки от моцарела
Начин на приготвяне:
Сложете решетката на фурната най-отгоре и загрейте на висока температура.
Сгорещете 2 супени лъжици зехтин и запържете чесъна и червения пипер в голям незалепващ тиган на средно силен огън. Добавете пуешката кайма, семената от копър, червения пипер и щипка сол. Гответе, като намачквате пуешкото месо с дървена лъжица за 2-3 минути.
Добавете кейла, оцета, 1/4 сол и гответе, като разбърквате, докато кейлът омекне и пуешкото промени цвета си, след което свалете тигана от котлона.
В тавичка, постлана с хартия за печене, поставете питите (или блата за пица) и намажете с 1 супена лъжица зехтин. Гарнирайте с пуешката смес и сиренето моцарела. Запечете в силно загрятата фурна на най-горното ниво за 2 до 4 минути, докато моцарелата се разтопи и краищата започнат да покафеняват.
Извадете от фурната, разрежете и сервирайте с гарнитура по избор.
Приятен апетит!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Как да използваме плоча за пица
- Тънките пици са по-калорични
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Здравословна черна пица
- Пица с шоколад
Коментари към Пица с пуешко, чесън и кейл