Пудинг с бекон и пържени яйца
Необходими продукти:
- 7 големи яйца
- 110 грама брашно
- 130 грама прясно мляко
- 1 1/2 супени лъжици вода
- 230 грама бекон, нарязан на кубчета
- 60 грама кашкавал
- 1 супена лъжица масло, безсолно
- 2 супени лъжици зелен лук, нарязан
- сол и черен пипер на вкус
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- В средно голяма купа разбийте 3 яйца.
- Добавете брашното, млякото, водата и 1/2 чаена лъжичка сол.
- Забъркайте гладко тесто и го оставете да си почине за около 30 минути.
- Задушете бекона на средно силен огън, докато покафенее и го прехвърлете в тестото. Разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно.
- Изсипете тестото в обилно намазана с масло форма за печене /или 2 по-малки/ и печете в предварително загрята до 230 градуса фурна за около 20-25 минути.
- Близо 5 минути, преди да извадите пудинга от фурната, го поръсете в средата с настъргания кашкавал.
- Запържете останалите 4 яйца в маслото до желаната от вас готовност и ги подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Сервирайте пудинга гарниран с яйцата, поръсени с нарязания зелен лук.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Кексчета от тиквички с бекон
Коментари към Пудинг с бекон и пържени яйца