Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
Беконът е може би най-вкусният колбас, който може да си приготвим набързо сутрин със закуската и да си осигурим плътен и наситен вкус, който да ни достави пълно удоволствие. Звучи супер за старт на деня, нали?
Но невинаги ни се занимава да пържим бекона в тиган, а и отнема много повече време.
Затова сега в 3-4 изречения ще ви кажем как да си го приготвите в микровълнова и да се насладите на хрупкавия колбас.
Нужни са ви няколко слайса бекон, например 6.
Сложете в чиния 3 слоя кухненска хартия, а отгоре подредете 3 от тънките слайса. Поставете отгоре още 2 листа хартия и подредете останалия бекон. Затоплете в микровълнова за около 4-6 минути, докато стане хрупкав.
Не е проблем да приготвите до 3 реда бекон по този начин, а колко ще сложите на всеки ред зависи от размера на чинията и на микровълновата ви фурна.
Веднага, след като извадите чинията от микровълновата, прехвърлете бекона в друга чиния, за да не се овлажни и да поеме обратно мазнината, която се е попила в хартията.
Посолете и консумирайте с яйца, а защо не и без нищо допълнително, беконът е съвършен и без гарнитура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Супа минестроне с бекон
- Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Пържено зеле с бекон, лук и чесън
Коментари към Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова