Пръчици от патладжан в кашкавалена панировка с чесън

Необходими продукти:
- 500 грама патладжани
- 150 грама кашкавал
- 1 яйце
- 100 грама галета
- 3-4 скилидки чесън
- зехтин
- черен и червен пипер
- сол
- куркума
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на сламки с дебелина около 3 сантиметра и ги залейте с подсолена вода, за да се отдели горчивината им.
Оставете за известно време в нея, след което подсушете, сложете в купа и напръскайте със зехтин. Поръсете с подправките (сол, черен пипер, куркума, червен пипер, пресован чесън). Нека патладжаните престоят 5 минути, за да може да се овкусят, а междувременно настържете кашкавала и го смесете с галетата. В отделен съд разбийте яйцето.
Потопете всяка пръчица в яйцето, оваляйте в кашкавалената панировка и подредете в тава върху лист пергамент. Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.
Хрупкавото предястие може да поднесете и топло, и студено.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Пържени патладжани с яйца и домати
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Пръчици от патладжан в кашкавалена панировка с чесън