Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пръчици от патладжан в кашкавалена панировка с чесън

Пръчици от патладжан в кашкавалена панировка с чесън

Пръчици от патладжан в кашкавалена панировка с чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама патладжани
  • 150 грама кашкавал
  • 1 яйце
  • 100 грама галета
  • 3-4 скилидки чесън
  • зехтин
  • черен и червен пипер
  • сол
  • куркума

 

Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на сламки с дебелина около 3 сантиметра и ги залейте с подсолена вода, за да се отдели горчивината им.

Оставете за известно време в нея, след което подсушете, сложете в купа и напръскайте със зехтин. Поръсете с подправките (сол, черен пипер, куркума, червен пипер, пресован чесън). Нека патладжаните престоят 5 минути, за да може да се овкусят, а междувременно настържете кашкавала и го смесете с галетата. В отделен съд разбийте яйцето.

Потопете всяка пръчица в яйцето, оваляйте в кашкавалената панировка и подредете в тава върху лист пергамент. Изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.

Хрупкавото предястие може да поднесете и топло, и студено.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника