Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал

Необходими продукти:
- 10 големи пресни картофи
- 150 грама осолена или пушена сланина
- 1 средно голяма глава лук
- 3 големи скилидки чесън
- връзка магданоз
- подправки на вкус
- алуминиево фолио
За плънката:
- 2 големи домата
- 150 грама кашкавал (може да използвате сирене)
- 2 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете много ситно магданоза, лука, чесъна и сланината. Подсолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте.
Настържете кашкавала/сиренето. Доматите почистете от семената, обелете по желание и нарежете на малки кубчета. Комбинирайте продуктите, прибавете към тях пресования чесън и черен пипер на вкус.
Сложете една супена лъжица от сланината с подправките върху лист алуминиево фолио. След това поставете половинка обелен картоф с разреза нагоре и го покрийте с доматено-кашкавалената плънка.
Увийте плътно картофа с два слоя фолио. По същия начин пригответе и останалото количество продукти.
Изпечете ги на дървени въглища за около 30-40 минути, като на всеки 5 минути обръщате. Точното време до готовност зависи от размера на картофите.
Може да поднесете с месо и пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Картоф
Коментари към Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал