Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал

Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал

Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 10 големи пресни картофи
  • 150 грама осолена или пушена сланина
  • 1 средно голяма глава лук
  • 3 големи скилидки чесън
  • връзка магданоз
  • подправки на вкус
  • алуминиево фолио

За плънката:

  • 2 големи домата
  • 150 грама кашкавал (може да използвате сирене)
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете много ситно магданоза, лука, чесъна и сланината. Подсолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте.

Настържете кашкавала/сиренето. Доматите почистете от семената, обелете по желание и нарежете на малки кубчета. Комбинирайте продуктите, прибавете към тях пресования чесън и черен пипер на вкус.

Сложете една супена лъжица от сланината с подправките върху лист алуминиево фолио. След това поставете половинка обелен картоф с разреза нагоре и го покрийте с доматено-кашкавалената плънка.

Увийте плътно картофа с два слоя фолио. По същия начин пригответе и останалото количество продукти.

Изпечете ги на дървени въглища за около 30-40 минути, като на всеки 5 минути обръщате. Точното време до готовност зависи от размера на картофите.

Може да поднесете с месо и пресни зеленчуци.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаНовиниЛечения