Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал

Необходими продукти:
- 10 големи пресни картофи
- 150 грама осолена или пушена сланина
- 1 средно голяма глава лук
- 3 големи скилидки чесън
- връзка магданоз
- подправки на вкус
- алуминиево фолио
За плънката:
- 2 големи домата
- 150 грама кашкавал (може да използвате сирене)
- 2 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете много ситно магданоза, лука, чесъна и сланината. Подсолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте.
Настържете кашкавала/сиренето. Доматите почистете от семената, обелете по желание и нарежете на малки кубчета. Комбинирайте продуктите, прибавете към тях пресования чесън и черен пипер на вкус.
Сложете една супена лъжица от сланината с подправките върху лист алуминиево фолио. След това поставете половинка обелен картоф с разреза нагоре и го покрийте с доматено-кашкавалената плънка.
Увийте плътно картофа с два слоя фолио. По същия начин пригответе и останалото количество продукти.
Изпечете ги на дървени въглища за около 30-40 минути, като на всеки 5 минути обръщате. Точното време до готовност зависи от размера на картофите.
Може да поднесете с месо и пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Пресни картофи на жар със сланина и плънка от домати и кашкавал