Препечени картофи със спанак, сирене и сметана

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
- 4 скилидки чесън
- 300 грама спанак
- 2 чаени лъжици дижонска горчица
- 300 милилитра сметана
- 2 чаени лъжици мащерка
- 1,3 кг картофи, нарязани на тънки филийки
- 150 грама сирене манчего
Начин на приготвяне:
Запържете лука в зехтина за 6-8 минути, докато омекне. Добавете чесъна и спанака. Когато омекне сложете сметаната, горчицата и мащерката. Овкусете със сол и пипер.
Наредете картофите в тавичка и полейте с получената текстура, поръсете с настърганото сирене манчего. Покрийте с фолио и печете 1 час и 20 минути на 200 градуса - в предвараително сгорещена фурна. Махнете фолиото от тавата и запечете за 15 минути до апетитна златиста коричка.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Препечени картофи със спанак, сирене и сметана