Предястие от яйчни бонбони
Необходими продукти:
- 12 яйца
- 1/4 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжица горчица
- 1 чаена лъжица оцет
- 2 супени лъжици лют сос (срирача)
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Белтъците разбийте добре, докато се разпенят. Изсипете в правоъгълна тава, добре намазнена. Покрийте с фолио и печете 20 минути, до готовност (внимавайте да не се препекат, целта е да станат бели и гладки).
Жълтъците изпържете до готовност в слабо сгорещен тиган без мазнина.
Пресипете в кухненски робот, добавете майонезата, оцета, горчицата, лютия сос, солта и пипера, смелете с няколко пулсации до получаването на еднородна смес. Прехвърлете в пош с поставен накрайник.
Сложете голяма дъска върху тавата и обърнете съда, за да извадите лесно белтъците, без да ги накъсвате.
Изрежете с тях звездички с помощта на форма за сладки.
В центъра на всяка шприцовайте малко от крема с жълтъци.
Украсете с малка "точка" от чили соса.
tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН УЛТРА ЯЙЧЕН ПРОТЕИН 700 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 300 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на токачка
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гълъбово яйце
- Патешко яйце
Коментари към Предястие от яйчни бонбони