Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино)
Необходими продукти:
300 грама сирене, което се "топи" лесно - холандско, кашкавал или друго подходящо
50 грама сушени вишни
50 грама сушени кайсии
50 грама орехови ядки
50 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Разтопете избраното сирене в микровълновата, но се престаравайте - около 1,5-2 минути са достатъчни. Вариант е да сложете продукта в ръкав за печене и да го потопите в гореща вода за 15 минути.
След това извадете разтопената маса върху лист найлоново фолио (няма да се разтече) и разточете леко.
Върху получената основа разпределете равномерно парченцата сушени плодове и ядки, навийте руло. Притиснете малко.
Увийте го в найлоновия лист, след това в алуминиев и приберете в хладилника за няколко часа или най-добре за една нощ.
Когато извадите предястието, нарежете на парчета и поднесете с чаша от любимото си вино.
Добър апетит!
Снимка: forumonti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино)