Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино)

Необходими продукти:
300 грама сирене, което се "топи" лесно - холандско, кашкавал или друго подходящо
50 грама сушени вишни
50 грама сушени кайсии
50 грама орехови ядки
50 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Разтопете избраното сирене в микровълновата, но се престаравайте - около 1,5-2 минути са достатъчни. Вариант е да сложете продукта в ръкав за печене и да го потопите в гореща вода за 15 минути.
След това извадете разтопената маса върху лист найлоново фолио (няма да се разтече) и разточете леко.
Върху получената основа разпределете равномерно парченцата сушени плодове и ядки, навийте руло. Притиснете малко.
Увийте го в найлоновия лист, след това в алуминиев и приберете в хладилника за няколко часа или най-добре за една нощ.
Когато извадите предястието, нарежете на парчета и поднесете с чаша от любимото си вино.
Добър апетит!
Снимка: forumonti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Тутманик
- Мариновано овче сирене с босилек
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Предястие от печени домати на скара с препечен хляб и пармезан
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
Коментари към Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино)