Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино)
![Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино) - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/sirene-s-yadki-i-plodove.jpg)
Необходими продукти:
300 грама сирене, което се "топи" лесно - холандско, кашкавал или друго подходящо
50 грама сушени вишни
50 грама сушени кайсии
50 грама орехови ядки
50 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Разтопете избраното сирене в микровълновата, но се престаравайте - около 1,5-2 минути са достатъчни. Вариант е да сложете продукта в ръкав за печене и да го потопите в гореща вода за 15 минути.
След това извадете разтопената маса върху лист найлоново фолио (няма да се разтече) и разточете леко.
Върху получената основа разпределете равномерно парченцата сушени плодове и ядки, навийте руло. Притиснете малко.
Увийте го в найлоновия лист, след това в алуминиев и приберете в хладилника за няколко часа или най-добре за една нощ.
Когато извадите предястието, нарежете на парчета и поднесете с чаша от любимото си вино.
Добър апетит!
Снимка: forumonti.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Рецепти за сирене пане
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Предястие от сирене със сушени плодове и ядки (за вино)