Пралина от бадеми, кашу и орехи
Необходими продукти:
- 25 грама изчистени бадеми
- 25 грама кашу
- 25 грама орехови ядки
- 200 грама захар
- 1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Изпечете за 5-6 минути ореховите и бадемовите ядки в сух нагорещен тиган, като разбърквате непрекъснато.
Изсипете ги върху парче плат и покрийте с второ. Стрийте, за да може да се отделят обвивките им.
Кашуто изпечете до златисто (също без мазнина).
Смесете всички ядки между два слоя найлоново фолио и прокарайте точилката 2-3 пъти, за да ги натрошите.
Подмажете леко с масло подходящ съд с дебело дъно, изсипете захарта и поставете върху несилно нагорещен котлон.
Бъркайте непрекъснато, докато сладката подправка се разтопи напълно и придобие светложълт цвят.
Тогава изсипете ядките в готовия карамел, разбъркайте и 2-3 минути по-късно свалете съда от огъня.
Разстелете лист фолио върху кухненския плот, намазнете и изсипете карамелената комбинация.
Заравнете с лъжица, която преди това сте потопили в разтопено масло или олио, и изчакайте сместа да се охлади.
Щом това стане, начупете на едри парчета, с които може да украсите всеки десерт. Вариант е и да натрошите сладките ядки.
Добър апетит!
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Карамелизирана захар - рецепта
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- E150(a) Карамел обикновен
Коментари към Пралина от бадеми, кашу и орехи