Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Праз с ориз по китайски с айсберг, зеленчуци и яйца

Праз с ориз по китайски с айсберг, зеленчуци и яйца

Праз с ориз по китайски с айсберг, зеленчуци и яйца - изображение

Необходими продукти:


  • 1 и 1/2 чаени чаши бял ориз
  • 5 чаени чаши вода или зеленчуков бульон
  • 2 морков, нарязан ситно
  • 2 стръка праз лук, нарязани на кръгчета
  • 50 грама нарязана салата айсберг
  • 2 пресовани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици соев сос
  • черен пипер според вкуса ви
  • зехтин за запръжка
  • 3 разбити жълтъка

 

Начин на приготвяне:

 

Налейте водата в тенджера и сварете ориза. Охладете и го оставете настрана. В друг съд загрейте зехтин и запържете праза, морковите и айсберга.

праз с ориз по китайски

Подправете с чесъна и черния пипер, добавете ориза, соевия сос и разбъркайте. След омекване на зеленчуците прибавете разбитите жълтъци и внимателно комбинирайте с оризовата смес.

праз с ориз по китайски

Гответе на тих огън за 20 минути, разпределете ястието в купички и охладете. След като изстинат ги обърнете в чинии и поднесете.

праз с ориз по китайски

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.pickledplum.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноВидеоХрани и ястияЗдравни съветиДиетиСнимкиЛайфстайлХранене при...ИсторияАлт. медицинаБотаникаНовиниЛеченияАнкети