Праз с ориз по китайски с айсберг, зеленчуци и яйца

Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаени чаши бял ориз
- 5 чаени чаши вода или зеленчуков бульон
- 2 морков, нарязан ситно
- 2 стръка праз лук, нарязани на кръгчета
- 50 грама нарязана салата айсберг
- 2 пресовани скилидки чесън
- 2 супени лъжици соев сос
- черен пипер според вкуса ви
- зехтин за запръжка
- 3 разбити жълтъка
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера и сварете ориза. Охладете и го оставете настрана. В друг съд загрейте зехтин и запържете праза, морковите и айсберга.
Подправете с чесъна и черния пипер, добавете ориза, соевия сос и разбъркайте. След омекване на зеленчуците прибавете разбитите жълтъци и внимателно комбинирайте с оризовата смес.
Гответе на тих огън за 20 минути, разпределете ястието в купички и охладете. След като изстинат ги обърнете в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.pickledplum.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си направим оризово лепило?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Свинска супа с ориз
- Направете си маска от оризово мляко и мед срещу суха и изтощена коса
- Седемдневна оризова диета
- Оризов пудинг с праскови и ром
- Направете си овлажняващ тоник за лице от ориз и розова вода
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
Коментари към Праз с ориз по китайски с айсберг, зеленчуци и яйца