Постна овесена торта от ябълки и моркови
Необходими продукти:
500 грама ябълково пюре
6 моркова
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша овесени ядки
3 супени лъжици олио
4 супени лъжици захар
портокалова кора
2 супени лъжици грис
70 грама черен шоколад
1 ябълка за украса
30 грама бадемови листенца
3 чаени лъжици бакпулвер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Настържете морковите ситно, смесете ги с портокаловата кора (също настъргана), смлените овесени ядки, захарта, олиото, брашното с бакпулвера и сложете щипка сол. Замесете тесто, което разделете на 6 равни части. Разточете всяка от тях и разпределете равномерно по дъното на подходящ съд, чието дъно сте подмазали с олио или сте покрили с пергамент.
Изпечете блатовете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 15-20 минути всеки.
Направете крема. Изсипете ябълковото пюре в подходящ съд, поставете на котлона да заври и прибавете към него гриса. Нека се приготвя около 5 минути на среден огън, разбърквайки. След това охладете и разбийте с миксер.
Подредете готовите блатове един върху друг, като помежду им намазвате с крема. С него покрийте и стените на тортата, които поръсете и с бадемови листенца.
Украсете десерта с глазура от разтопения шоколад, към който сте добавили мъничко олио. Нанесете глазурата, когато се охлади. От ябълката оформете роза за декорация.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Лятна торта с плодове без печене
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Торта с малини и червено френско грозде
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
Коментари към Постна овесена торта от ябълки и моркови